top of page

tips & oefeningen

Wilt u alvast aan de slag om zo fit mogelijk te blijven? Dat kan al eenvoudig thuis! Naast leuke oefeningen, hebben wij ook 6 tips voor u om de kans op vallen te verkleinen.

01

Woonomgeving aanpassen

Maak uw thuisomgeving veiliger door losse tapijten te verwijderen, goed bevestigde handgrepen toe te voegen in badkamers en gangen, en voldoende verlichting te voorzien. Een opgeruimde en goed verlichte ruimte vermindert het risico op struikelen.

02

Gezonde voeding

Een uitgebalanceerd dieet met voldoende calcium en vitamine D draagt bij aan sterke botten en spieren. Dit vermindert het risico op botbreuken bij een eventuele val.

03

Regelmatige lichaamsbeweging

Oefeningen gericht op balans, spierkracht en flexibiliteit zijn essentieel. Overleg met uw arts over geschikte oefeningen, zoals wandelen, tai chi of aquarobics.

04

ComfoRtabele schoenen

Draag schoenen met een goede grip en ondersteuning. Vermijd hoge hakken en gladde zolen. Comfortabele schoenen bieden stabiliteit en verminderen het risico op uitglijden.

05

Medicatiebeheer

Bespreek uw medicijnen regelmatig met uw arts, vooral als u duizeligheid of evenwichtsproblemen ervaart. Sommige medicijnen kunnen het risico op vallen verhogen.

06

Ogen en gehoor controle

Regelmatige oog- en gehoortesten helpen om eventuele problemen snel te identificeren en aan te pakken, waardoor uw zintuigen scherp blijven.

07

Hulp vragen

Aarzel niet om hulp te vragen bij activiteiten die een risico op vallen met zich meebrengen. Samenwerken met vrienden, familie of professionele zorgverleners kan de veiligheid vergroten.

BENIEUWD WAAR U AAN DE SLAG KUNT?

cheerful-multiethnic-senior-sportspeople-synchrono-2023-11-27-05-03-15-utc.jpg

voorbeelden

Aerobics

Tai Chi

group-of-senior-friends-hiking-in-countryside-2023-11-27-05-00-19-utc.jpg
tai-chi-exercise-2023-11-27-05-33-34-utc.jpg

Wandelen

bottom of page