top of page

Beweegtest en val analyse aan huis

Het concept van Samen Door is simpel. Kunt u niet naar een van de valrisico testdagen komen, dan komen wij aan huis.

sincerely-media-EtyBBUByPSQ-unsplash.jpg

Kennismaken

Als u zich heeft aangemeld volgt er een afspraak met de fysiotherapeut aan huis. Hij of zij zal met u bekijken of de inzet van Samen Door passend is.

 

Zo ja, dan vindt er een vervolggesprek/kennismaking met u, de fysiotherapeut en de vrijwilliger plaats.
In dit gesprek wordt een eenvoudig plan gemaakt. Hierin komen de doelen die u graag zou willen behalen en hoe u dit met de vrijwilliger in stappen zal gaan bereiken. Er worden afspraken gemaakt over hoe vaak en wanneer de vrijwilliger komt. Deze vrijwilliger/student, beweegondersteuner, is opgeleid en wordt ondersteund door een fysiotherapeut.

Ondersteuning

De beweegondersteuner komt op afgesproken tijden bij u aan huis. De ondersteuning kan bestaan, afhankelijk van de doelen, uit verschillende activiteiten zoals: wandelen, tips hoe u dingen gemakkelijker zou kunnen doen, oefeningen gericht op algemeen dagelijkse handelingen en valpreventie. 


Deze ondersteuning wordt geboden in een 1 op 1 benadering aan huis. In een periode van 12 weken koppelen we u aan één van onze (vrijwillige) beweegondersteuners. De beweegondersteuner geeft u tips en doet samen met u oefeningen gericht op een betere balans, verhoogde spierkracht en betere loopvaardigheid. Hierdoor verbetert uw algemene conditie en kunt u met minder angst en met zelfvertrouwen uw dagelijkse activiteiten zelfstandig blijven doen.

senior-father-and-his-son-walking-in-nature-talki-2023-11-27-05-11-43-utc.jpg
group-of-young-and-old-women-sports-team-players-2023-11-27-05-12-52-utc.jpg

Afsluiting

De ondersteuning van Samen Door heeft een begin en een eind. Bij de afsluiting van de ondersteuning zijn de doelen behaald en bekijken we hoe je zonder onze steun verder kunt. Ook daarbij word je ondersteund door een vrijwilliger van Samen Door.

Met onze toewijding aan valpreventie en het welzijn van ouderen hopen we bij te dragen aan een samenleving waarin ouderen veilig en actief kunnen blijven deelnemen aan het dagelijks leven en lang zelfredzaam blijven. 
Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet. 
Samen Door is voor alle deelnemers kosteloos.

 

Aanvraag beweegtest & valanalyse thuis

Bedankt voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

bottom of page